Tremorozauri cu Ioana Vreme Moser

18 – 19 august 2022, Observatorul Seismologic din Timișoara

Un seismoscop este un instrument care înregistrează apariția unei mișcări seismice, cum ar fi un cutremur. Workshopul ‘Tremorozauri’ re imaginează aceste mașinării ca și instrumente sonore.

Cu ajutorul unor arcuri, discuri piezo-electrice și circuite integrate CMOS, vom învăța principiile de bază ale sesizării vibrațiilor pentru a construi mașini electronice care pot genera zgomot atunci când sunt scuturate. Participanții vor învăța principiile de bază din spatele circuitelor electronice și a senzorilor și vor dobândi abilități practice în cositorire și construcție de instrumente.


Ioana Vreme Moser este naratoare trans-media și artistă sonoră preocupată cu diverse practici interdisciplinare, electronică hardware, cercetarea speculativă și experimentarea DIY. În lucrările ei folosește materiale organice, obiecte obișnuite, mecanisme și componente electronice pentru a pune în lumină evenimente cotidiene ce fac parte din spectrul intimității. Ioana lucrează cu instrumente electro-mecanice, sculpturi sonore, instalații cinetice, performance audio-vizual, partituri grafice, lecturi în șoaptă și lucrări video.

Email
WhatsApp
Facebook
LinkedIn

ALTE ATELIERE