Culture Quest

Culture Quest reprezintă un ansamblu de evenimente desfășurate în Timișoara și împrejurimi, în colaborare cu instituții dedicate cercetării științifice, care au ca scop popularizarea științei prin mijloace artistice și metodologii pedagogice alternative. Proiectul mută focusul de pe tehnologie pe cercetarea științifică prin acțiuni hibride între știință, artă și tehnologie cu conținut educativ, în care laboratorul de cercetare devine un spațiu de transfer de cunoștințe științifice și artistice.

Programele sunt concepute sub forma unor laboratoare de cercetare, rezidențe, ateliere și tabere, discuții, expoziții de artă, instalații multimedia și o platformă online, bazate pe idei învățate sau împrumutate din schimbul de experiențe acumulate, împărtășind o gândire critică asupra rolului tehnologiei în viața noastră de zi cu zi.

Asociația Foc și Pară s-a înființat în anul 2016, cu scopul de a constitui şi susţine o structură organizaţională şi comunicațională specifică manifestărilor din zona artei contemporane și a educației alternative.

Newsletter

Te ținem la curent cu toate proiectele noastre, periodic, pe mail.