Future Botany cu Andrea Palasti & Daniel Popovic

05 – 06 iunie 2023, Stațiunea Tinerilor Naturaliști, Timișoara

Ți-ai imaginat vreodată cum va arăta viața pe Pământ peste milioane de ani? Cum vor fi influențate plantele de mediu poluat, schimbările climatice, selecția naturală și impactul uman?

Te invităm la Stațiunea Tinerilor Naturaliști din Timișoara, la o plimbare în ‘Grădina botanică a Viitorului’, unde explorăm povestiri speculative, evoluții neobișnuite și specii hibride, dezvăluind puterea plantelor într-o lume tehnologică în continuă schimbare.Preluând rolul unui biolog speculativ și explorând domeniul evoluției speculative, tinerii participanți la atelier au avut ocazia să învețe despre diferite specii de plante și să propună scenarii noi, creative și speculative privind viitorul acestora.Îmbinând forme vizuale, comunicarea scrisă și verbală, aceștia au creat/desenat specii hibride și au scris povestiri științifico-fantastice despre plante. Te invităm să ne însoțești într-o plimbare – un tur ghidat în viitor, prin noua ‘Grădină botanică a Viitorului’.


Polenizarea unei plante hibrid, din viitor


Andrea Palasti, artistă vizuală & Daniel Popovic, cercetător, colaborează încă din 2014. Cei doi îmbină experiența Andreei în fotografie și pedagogie cu interesul lui Daniel pentru istorie și jurnalism. Proiectele lor colaborative devin vizibile prin expoziții foto, cercetări istorice, prelegeri ilustrative și ateliere participative, având ca scop promovarea unei înțelegeri subtile a lumii noastre. Practica lor se bazează pe cercetare și studii de caz concrete, investigând în instituții precum Muzeul de Istorie Naturală din Viena, Grădina Zoologică Schönbrunn, Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare Kincho din Osaka, Herbariul Muzeului Universității Kyoto și Muzeul Național de Știință și Natură din Tsukuba, printre altele, cu scopul de a descoperi povești din afara cunoașterii/oficialității științifice.

Metodologia lor de cercetare pune sub semnul întrebării memoria, subiectivitatea și identitatea, precum și responsabilitățile istoriei, dar în același timp și responsabilitatea prezentului nostru. Sunt membri ai “Asociației Jurnaliștilor Independenți din Vojvodina”, combinând investigația jurnalistică cu strategii artistice.

Email
WhatsApp
Facebook
LinkedIn

ALTE ATELIERE