Pe 22 și 23 august Școala Gimnazială Liebling a fost gazda unui program de educație alternativă care îmbină Științele Pământului cu expresia artistică contemporană.
În cele două zile, participanții au avut ocazia să își construiască propriile seismometre, dispozitive fundamentale pentru monitorizarea și înregistrarea mișcărilor seismice, alături de Eduard Necula. Concomitent, sub îndrumarea Adinei Rău și a lui Mimi Ciora, cei mici au creat împreună o hartă macroseismică ce aduce la viață cutremurele petrecute în zona Banatului.
Adina Rău a coordonat și atelierul “Seismo Lab”, împărtășind exemple de bune practici și metode pentru profesorii interesați să integreze conținut relevant din domeniul seismologiei în lecțiile lor.
Programul de la Liebling a fost derulat de membrii GeoEduLab – Laboratorul de Geofizică Aplicată, Prevenire și Educației din cadrul Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), făcând parte si din seria de pre-evenimente ReCoNnect2 – Noaptea Cercetătorilor Europeni, un proiect european în care INCDFP își unește forțele cu alte cinci institute de cercetare și patru universități.