Culture Quest Residency 2023

Culture Quest reprezintă un ansamblu de evenimente care au ca scop popularizarea științei prin mijloace artistice și metodologii pedagogice alternative, derulate în colaborare cu artiste/artiști/artistx și instituții dedicate cercetării științifice din Timișoara. Prin seria de evenimente Culture Quest, ne propunem să redirecționăm atenția de la tehnologie către cercetarea științifică, creând un mediu hibrid care îmbină știința, arta și tehnologia. Aceste evenimente sunt concepute pentru a oferi un conținut educativ, în care laboratorul de cercetare devine un spațiu de transfer al cunoștințelor atât științifice, cât și artistice.

Programul celei de-a doua ediții Culture Quest cuprinde o serie de laboratoare de cercetare, rezidențe, ateliere, discuții nonformale, toate având la bază idei învățate sau împrumutate din schimbul de experiențe acumulate și împărtășesc o gândire critică asupra rolului tehnologiei în viața noastră de zi cu zi.

Rezidențele artistice/de cercetare încep în luna mai și se vor desfășura până în octombrie 2023. Pe baza acestor întâlniri între invitați și instituții de cercetare, dezvoltăm trei serii de ateliere educaționale dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 20 de ani.

Culture Quest #2, primul dintr-o serie de trei evenimente, va fi organizat în colaborare cu USVT (Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara). Programul combină arta și științele naturale ca obiect de studiu și cercetare, oferind participanților o perspectivă unică și un mediu propice explorării și dezvoltării cunoștințelor într-un mod interdisciplinar.

Printr-o colaborare strânsă cu instituții de cercetare, aceste ateliere vor oferi tinerilor o perspectivă reală asupra modului în care arta și științele naturale se intersectează și se influențează reciproc. Această abordare îi va încuraja pe participanți să gândească critic și să exploreze domenii noi și captivante.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Culture Quest este o componentă a programului Knowledge Fields iar cei patru parteneri culturali sunt Indecis, Minitremu, kinema ikon și Doar Mâine. Susținut de BRD-Groupe Société Générale.

Email
WhatsApp
Facebook
LinkedIn

ALTE ATELIERE