Stația de fermentație cu Mihaela Vasiliu

03 – 04 iunie 2023, INDECIS Artist Run, Timișoara

Fermentația înseamnă conectarea la un ritm mai lent, de a observa și trăi viața într-un mod mai conștient. Ne exersăm răbdarea și ne deschidem în fața proceselor care se desfășoară în jurul și în interiorul nostru. O oportunitate de a ne conecta la ciclurile naturii și de a aprecia transformarea și evoluția treptată a alimentelor.

Pe 3 și 4 iunie la atelierul Stația de Fermentație, alături de Mihaela Vasiliu, cei tineri au avut oportunitatea să descopere tainele acestui proces ancestral, să exploreze lumea fascinantă a alimentelor fermentate și a altor metode naturale de conservare.

“Prin lucrările mele recente, încerc să depășesc conceptele și să explorez în profunzime încurcăturile lumii din jurul nostru. Pentru aceasta, mă bazez pe înțelepciunea plantelor și bacteriilor și, ghidată de procesele de fermentație din jur, doresc să împărtășesc rețete simple ca alternativă la industrializarea producției alimentare și exploatarea entităților non-umane. Fermentația înseamnă pentru mine conectarea la un ritm mai lent, de a observa și trăi viața, precum și exersarea răbdării în fața proceselor din jur și din interior. Crearea timpului și spațiului pentru observație și grijă reprezintă pentru mine gestul primar de nesupunere față de ritmul haotic al capitalismului.” – Mihaela Vasiliu

Email
WhatsApp
Facebook
LinkedIn

ALTE EVENIMENTE