Expediție la Rezervația Ornitologică Satchinez

8, 10, 15 august 2024, Rezervația Ornitologică din Satchinez

OPEN CALL

🚣‍♀️🌾 Următoarea oprire a programului LUMI ACVATICE, VISE ÎN DEȘERT are loc la aproximativ 30 km nord-vest de Timișoara, în Rezervația Ornitologică din Satchinez, cunoscută și ca Delta Banatului.

🪺💧 Înființată în 1942 la inițiativa ornitologului Dionisie Linția, rezervația este o arie protejată, unde cele aproximativ 1.194 hectare de mlaștini, bălți, peninsule și ostroave reprezintă un loc de refugiu și habitat pentru 40% din speciile de păsări întâlnite în România – inclusiv specii protejate precum stârcul cenușiu și galben, egreta mare și mică, cormoranul mic sau ciocîntorsul – alături de gâze, broaște, șerpi, salcâmi și alte plante. Biodiversitatea de care depindem.

În luna august, îți propunem să participi la o cercetare ecologică și artistică desfășurată în acest loc unic. Ne dorim să aducem o perspectivă critică asupra problemelor de mediu și impactului încălzirii globale, promovând conviețuirea armonioasă cu toate ființele non-umane. Vei avea șansa să explorezi alături de noi aceste ecosisteme acvatice și să contribui la o instalație video colectivă, care să reflecte preocupările și îngrijorările noastre comune pentru mediu.

📣 Căutăm 10 specialiști din domeniul artei, dar nu numai, doritori să contribuie la o gândire critică asupra problemelor de mediu și impactului încălzirii globale, și persoane interesate să se familiarizeze cu mediul video art.

Dacă îți sună interesant, te rugăm să aplici, completând acest formular, până în 26 iulie 2024. Anunțăm selecția finală în 29 iulie 2024!  

*Selecția va fi realizată de echipa Indecis artist run

PROGRAM

8 august, 18:00 – 20:00, Indecis artist run, Bastion 3

Ne întâlnim la spațiul Indecis pentru un workshop dedicat cercetării artistice. Vom discuta despre ce înseamnă cercetarea artistică, cum și de ce se implică artiștii în astfel de activități, modul în care acestea se intersectează cu știința și cum putem ajunge la o înțelegere mai empatică față de mediu prin intermediul imaginii, artei și culturii.

10 august, Rezervația Ornitologică din Satchinez

După ce ne familiarizăm cu diverse tipuri de cercetare și interacțiune, pornim în expediție la Satchinez. Aceasta va fi o oportunitate de a ne apropia de fauna și flora din zonă și de a aduna peisaje sonore, filmări și imagini.

15 august, Indecis artist run, Bastion 3

Ne întâlnim din nou la spațiul Indecis pentru sesiunea de postproducție. Vom analiza și prelucra materialele colectate la Satchinez. Acestea vor fi reunite într-un eseu vizual ce va reflecta experiențele și observațiile noastre și va fi prezentat la Indecis în toamnă. 

Fotografii: POIM Mlastinile Satchinez
Email
WhatsApp
Facebook
LinkedIn

ALTE EVENIMENTE