Importanța științelor Pământului nu poate fi subestimată: cunoașterea și înțelegerea planetei noastre este esențială pentru menținerea și supraviețuirea acesteia. Începem reflecția noastră asupra misiunii Observatorului Seismologic și asupra mișcărilor seismice care ne zguduie și modelează planeta. Explorăm, figurativ, modul în care cutremurele ne modelează viața. La bine și la rău, pe măsură ce Pământul se mișcă, la fel și noi. Atelierul combină prezentări, discuții și activități. Participanții vor afla mai multe despre cele mai recente descoperiri din Științele Pământului, despre lucrări de artă relevante pentru subiect și se vor implica în activități performative în raport cu Pământul.













Rose Marie Barrientos este un profesionist interdisciplinar care lucrează în domeniul artei ca istoric, cercetător și scriitor. Domeniul ei de expertiză se află la răscrucea artei, filosofiei,si economie. Deține un master în istoria artei de la Universitatea Sorbona, Paris, unde a co-fondat platforma de cercetare și dezvoltare Art & Flux. În prezent, finalizează un program de doctorat în Studii de Argumentare la University of Windsor, Canada.

Ciprian Homorodean s-a format ca sculptor în orașul său natal, Timișoara, pe care l-a părăsit în 2006 pentru a se muta la Bruxelles și apoi la Barcelona.
Considerând arta doar un alt limbaj, Ciprian Homorodean folosește orice mijloc de exprimare pe care-l consideră potrivit pentru a da o formă discursului său.
Vocabularul său se bazează pe istoria personală și observațiile lumii, privite printr-un pahar de umor și ironie, care este totuși nuanțată de un pic de furie liniștită. Subiectele pe care le contemplă în lucrările sale sunt influențate de contextul social, economic și politic controversat, dar concluzia este experiența umană în cea mai proastă și mai bună formă a ei.
„Nimic nu este imposibil” în lumea lui Homorodean, un ideal care îl conduce și pe care îl pune în practică în arta sa.
Pe când se afla în Belgia, Ciprian Homorodean a primit Premiul du Hainaut (2007), a expus la nivel internațional și a fost invitat la expoziții precum Bienala de la București (2006 și 2012), Survival Kit II la Contemporary Art Center, Riga (2010), Dublin Contemporary (2011) și The Jerusalem Show 7 (2014). Și-a prezentat lucrările la Barcelona de mai multe ori.